• sustainability
    • value
    • progress
    • different
    • development
    • future
    • change
    • designing
  • by ideas
  •  

There is another way.

This is also true for architecture and urban planning, if we understand both as parts of systems. We think of designing, planning, and building as team work enabling the best ideas to prevail. For this reason CITYFÖRSTER works as a partnership supported by an interdisciplinary network. With you we develop better solutions for working and learning, housing and living.

 

The design of the square is based on the natural coastline of Albania which can be described as a sequence of capes. Our aim was to provide Durres with a place making public space that captures these characteristics of the city. The site is divided in three parts which strengthen the identity of the waterfront: The park, the square and the urban cape. The Park with the green beds and local trees supports the uniqueness of Durres and is easy in maintenance. The Square connects the promenade and the urban cape. By using a specific paving pattern made of a local natural stone it invites people to slow down and stay. The cape divides two waterfronts with a different identity and provides a destination for flaneurs on the promenade. It allows to watch both the sunset and as the sunrise on its two shoulders. Following the geographical and ecological conditions 'Cape Square' is seen from far away and invites to climb as play. It has quickly become a touristic attraction and is known as 'The Sphinx' all over Albania.

17. Dec. 2019

Our Rotterdam team is currently looking for an experienced, enterprising and highly ambitious senior architect with a broad outlook, to scale up our operations and meet the expectations of our increasingly ambitious clients. For full a full job profile please click here

If you are interested in this position, please send your cover letter, CV and portfolio including at least two references to Rookje Meijerink, email: application@cityfoerster.net, before the 12th of January 2020. The first round of interviews will take place between the 13th and the 17th of January.

If you would like to learn more about the position first, Martin Sobota will be pleased to provide you with more information. His phone number is +31 (0)10 414 68 41.

Cityförster is looking for a senior architect/urban designer to join its team in Rotterdam, Netherlands
10. Dec. 2019

Then we have the job for you!

CITYFÖRSTER Rotterdam is looking for a graphic design student to join the team (0,2 fte) 

If you're interested in working on graphic design projects next to your studies, in a creative environment, and as part of a young, international team, CITYFÖRSTER Rotterdam has a position that might just be it.

Want to know more? Then please click here for the full job advert.

If you have any questions, please do not hesitate to contact the CITYFÖRSTER office: Rookje Meijerink, rotterdam@cityfoerster.net, 010 41468 41

Do you think this ad could look better?
05. Dec. 2019

During the Dutch Design Week CITYFÖRSTER took part in the BPDlab#4 design challenge, and collaborated with Fien Dekker of Rainaway on the "Smart Rainbarrel XXL 3.0 Deluxe" - an integrated system to (re)use rainwater within buildings and simultaneously create awareness. We would like to thank BPD for their invitation, and are proud to present the final results here!

(concept Smart Rainbarrel: Studio Bas Sala)
(urban plan Campinaterrein: Studioninedots)

CITYFÖRSTER at the Dutch Design Week

The new residential neighbourhood Hilligenwöhren is located on the threshold of compact city to open landscape in Bothfeld. A composition of three- to four-storey buildings generates two courtyards with different spatial qualities. The norther green courtyards is the new neighbourhood's intimate centre, whereas the southern courtyard opens up to the street and hence to the neighbourhood. The buildings are connected via access balconies which activate the courtyards and are the basis for a vived community. The central community room for all residents connects the two green spaces. It is the neighbourhood's living room. By opening and widening spaces, informal meeting points and social contact surfaces are offered. The building structure enables a flexible arrangement of various residenttial typologies und therefore a social mixture.
A solid structure for the development of a long lasting neighbourhood is offered. Furthermore natural building materials ensure comfortable and healthy living environments.