• Competition: Extention and Refurbishment of the Steinway Museum
  • Seesen, Germany
  • Municipality Seesen
  • ca. 650m² GFA
  • completed, 2010
  • 0912-SES
  • LP 1-8
  • Nina Reckeweg
  • raumarbeit.kunst & design

  • 1. prize

Steinway Museum

In 14-month planning and realisation stage a baroque hunting castle in Seesen was redeveloped with a focus on simplicity and clarity at a reasonable price. Also the permanent exhibition of the museum was conceived and moved.
Central attention at the rebuilding work was the restoration of spatial relations and structures, as well as the creation of a high-quality, modern but timeless showroom, which is able to take on the various exhibits, including specialties such as 'The world's longest piano-string'. The exhibition has a modern pedagocial approach and offers attractions and information for all age groups. Additionally, value was placed to increase children participation through experimental- and multimedia stations. In this way the museum can be accessed by a variety of senses, understanding through seeing, hearing and touching.

  • Competition: Extention and Refurbishment of the Steinway Museum
  • Seesen, Germany
  • Municipality Seesen
  • ca. 650m² GFA
  • completed, 2010
  • 0912-SES
  • LP 1-8
  • Nina Reckeweg
  • raumarbeit.kunst & design

  • 1. prize
Exhibition vitrines with printed text