• Meyer Forum

    At the Hettlicher Masch the new heart of the Meyer&Meyer company site is to be built. The office building is designed to be open, inviting and present as a "forum". The design is naturally integrated into the height development of the surroundings, forms a striking and inviting address to the street, but is also present and visible to the highway due to its three-storey structure. The rooms of the office building are organised around a two-storey gallery room and offer flexible work and learning rooms as well as a large variety of programmes with a café, showroom and fitness area. The ground floor in particular is characterised by its floor plan flexibility, as the atrium can be extended for company parties or large congresses. In addition, spacious terraces and loggias form encounter zones and recreation areas. A photovoltaic system, extensive roof greening and an intelligent self-sufficiency concept make this design in wood-reinforced concrete hybrid-construction fit for the future. Thus this design is also a prototype of new working worlds, which are characterised by atmosphere, diverse meeting spaces and flexibility of use.

     

    Idea
    2016
    49084 Osnabrück
    Deutschland
  • Green Wave. Glitnir Bank Hq

    The design concept 'Green Wave' generates a holistic image and a characteristic coastal skyline for the site of Kirkjusandur in Reykjavik, Iceland. Two design principles characterize the appearance of all buildings: The dynamic shape of the wave as an aesthetic concept and the integration of green spaces as vital elements of functional and atmospheric quality. The new headquarters of Glitnir Bank, a nine-storey building addressing the prominent highway Sæbraut, will be the key figure for the future development. The elevated entrance plaza is secluded from public flow on ground level and sheltered from heavy winds coming from the shore. Open working spaces can be organised and subdivided flexibly. Winter gardens on each floor increase internal lighting, provide space for informal communication and create a comfortable atmosphere and climate. A decentralized ventilation system and a heating system based on geothermal energy are implemented, which are economic in maintenance, space-saving and highly energy efficient. The façade consists of tilted glass elements creating a "deep skin" that reflects natural and artificial light in different angles.

    Idea
    2006/07
    Laugarnesvegur 52
    105 Reykjavik
    Iceland