• Steinway Museum

    In 14-month planning and realisation stage a baroque hunting castle in Seesen was redeveloped with a focus on simplicity and clarity at a reasonable price. Also the permanent exhibition of the museum was conceived and moved.
    Central attention at the rebuilding work was the restoration of spatial relations and structures, as well as the creation of a high-quality, modern but timeless showroom, which is able to take on the various exhibits, including specialties such as 'The world's longest piano-string'. The exhibition has a modern pedagocial approach and offers attractions and information for all age groups. Additionally, value was placed to increase children participation through experimental- and multimedia stations. In this way the museum can be accessed by a variety of senses, understanding through seeing, hearing and touching.

    completed
    Wilhelmsplatz 4
    38723 Seesen
    Germany
  • circUlar Hall - Green Ring

    The existing U-Hall is the heart of the BUGA. A green ring floats above it as a landmark visible from afar.
    It is a living sculpture that stands for sustainable recycling management, the willingness to experiment and a spirit of optimism.

    This circularly conceived tree hall, brought into the vertical, is not only part of the exhibition, but also a break in the tour and a place for the best views over the entire site. The tree house, built from recycled building materials, provides a habitat for flora and fauna, exhibition opportunities for field research and allows views of the solar power plant on the U-hall. Thus the ring is the central location of the U-Hall. This is where the tours and guided tours start, where people meet and where smaller and larger events take place.

    Idea
    2020
    Spinelli-Barracks 1536
    68259 Mannheim
    Deutschland
  • SAVI Guggenheim Helsinki

    The Guggenheim will access the richness of Nordic culture and open a door towards the East of Europe. Helsinki gets the opportunity to integrate a site with landmark potentials into the heart of the City: Reachable for pedestrians from Eteläesplanadi, adjacent to Tahititornin Vuori Park, and neighboring Olympia Terminal, the site will be a new Connecter within the city. The urban design introduces a plinth to meet the challenges and foster the potentials of the site: It connects the park with the water front via a pedestrian bridge crossing Laivasillankatu. Pedestrians from Eteläesplanadi are directed towards the site via a stage and a grand ramp with seating – here the exhibition begins! A civic space of great quality for tourists and residents to gather and socialize. At the same time the plinth covers the port vehicles access, ensuring undisturbed port operations. Above the Plinth and the Forum "flys" a wooden box. Its height fits into the surroundings and allows great views. The slim shape and horizontal gesture enhances the characteristic of the site at the water front: a subtle yet genuine new element of Helsinki's cityscape.

    Idea
    Makasiiniterminaali
    00140 Helsinki
    Finland