• Steinway Museum

    In 14-month planning and realisation stage a baroque hunting castle in Seesen was redeveloped with a focus on simplicity and clarity at a reasonable price. Also the permanent exhibition of the museum was conceived and moved.
    Central attention at the rebuilding work was the restoration of spatial relations and structures, as well as the creation of a high-quality, modern but timeless showroom, which is able to take on the various exhibits, including specialties such as 'The world's longest piano-string'. The exhibition has a modern pedagocial approach and offers attractions and information for all age groups. Additionally, value was placed to increase children participation through experimental- and multimedia stations. In this way the museum can be accessed by a variety of senses, understanding through seeing, hearing and touching.

    completed
    Wilhelmsplatz 4
    38723 Seesen
    Germany
  • Office Building. New Lands Commission

    The design for the landmark building of 5.500sqm, housing the New Lands Commission, will be a symbol of the new spirit of transparency and efficiency, bringing together the currently dispersed Land Sector Agencies. The building has an important symbolic impact due to the recent nationwide establishment of the land registry and is to represent a new All-Ghanaian identity. The design responds to local climatic and social parameters throughout all scales. All design-elements, from the urban setting out to the building's shape and its materialization aim towards natural and sustainable performance, fulfilling several functions at the same time. The circulation system forms the core of the building, spiraling upwards between two rings of offices on different levels. By breaking the clear separation between floors this system provides a continuous movement, bringing the NLC together on one continuous floor, with a variety of perspectives in and throughout the building. The parametric design of the outer appearance of the building guaranties functional performance whilst allowing for aesthetic variation. The diamond-shaped bamboo panels all follow the lowest sun-angle providing shade and filtered natural light at the same time.

    in progress
    2010-2015
    Ghana Survey School, Achimota Rd
    1757 Accra
    Ghana
  • Green Wave. Glitnir Bank Hq

    The design concept 'Green Wave' generates a holistic image and a characteristic coastal skyline for the site of Kirkjusandur in Reykjavik, Iceland. Two design principles characterize the appearance of all buildings: The dynamic shape of the wave as an aesthetic concept and the integration of green spaces as vital elements of functional and atmospheric quality. The new headquarters of Glitnir Bank, a nine-storey building addressing the prominent highway Sæbraut, will be the key figure for the future development. The elevated entrance plaza is secluded from public flow on ground level and sheltered from heavy winds coming from the shore. Open working spaces can be organised and subdivided flexibly. Winter gardens on each floor increase internal lighting, provide space for informal communication and create a comfortable atmosphere and climate. A decentralized ventilation system and a heating system based on geothermal energy are implemented, which are economic in maintenance, space-saving and highly energy efficient. The façade consists of tilted glass elements creating a "deep skin" that reflects natural and artificial light in different angles.

    Idea
    2006/07
    Laugarnesvegur 52
    105 Reykjavik
    Iceland