Velber4. Joint Building Venture

Velber4 fosters "living in the city". The project provides a diverse set of floor plans with different standards and a low-cost project development based on a joint building venture. The building's volume complements the perimeter block of the surroundings. Regarding heights, eaves and roof form the design follows the appearance of the neighboring buildings. The plot's potential is utilized by a vertical layering of the program: underground parking, public uses on the ground floor and private living in the quiet upper floors to the garden. The building provides common places for recreation, play and gatherings. The great flexibility of the layout allows for a diverse mix of living styles and supports changes of design and program in response to different phases of life. It establishes a robust basic structure and offers great freedom of individual adaption by the inhabitants.

Ground level floor plan with bicyle room at grade and access to the community garden